KYOCERA SENCO Industrial Tools, Inc. postal 100% lastnik skupine Van Aerden BV

V sredo 6. februarja 2019 je KYOCERA SENCO Industrial Tools, Inc. postal 100% lastnik skupine Van Aerden BV, Evropskega prodajalca in proizvajalca pnevmatskih orodij in materiala. Pridobitev je razširila KSIT`s globalno prodajo pnevmatskih orodij in materiala.

Predsednik korporacije Kyocera Corporation, Hideo Tanimoto je oznanil da je hčerinsko podjetje KYOCERA SENCO Industrial Tolls inc. Sklenilo dogovor o 100% lastništvu skupine Van Aerden BV, evropskega proizvajalca pnevmatskih orodji in materiala.

Skupina Van Aerden BV se s 1. marcem 2019 preimenuje v KYOCERA AERFAST Europe BV. S proizvodjo in prodajo pnevmatskega orodja in materiala, KSIT okrepi svoje poslovanje v Evropi.

Ozadje pridobitve in cilji:
Skupina Van Aerden je bila pomemben evropski distributer in partner KSIT`s Senco. V ponudbo izdelkov več kot 50 let. Prodaja se v več kot 10 držav in je velika pridobitev za prisotnost na trgih Belgije, Francije, Švedske, Finske in ostalih držvah Evrope.

Van Aerden skupina s proizvodnjo v Franciji, ponuja široko paleto pritrdilnega materiala, kot so žeblji, sponke, krožno zapiralne sponke, s tem KSIT`s razširja svojo ponudbo.

Ime podjetja Van Aerden Group BV
CEO Jean-Marie Huybrechs
Ustanovitev 1926
Sedež Antwerp, Belgium
Poslovanje Manufacturing and sales of pneumatic tools and related products
Zaposleni 214 (as of January 31, 2019)

O KYOCERI
Kyocera korporacija (Tokio, Japan) materinska firma, globalno podjetje Kyocera skupine je bila ustanovljena leta 1959, kot proizvodnja karmike (poznane kot napredna keramika). S kombiniranjem kvalitetno vgrajenih materialov s kovino in združevanjem z drugimi tehnologijami, je podjetje Kyocera postalo vodilni dobavitelj polprevodniških paketov, industrijskih komponent, elektronskih naprav, solarnih sistemov, printerjev, kopirnih strojev in mobilnih naprav. Z leti, do 31. marca 2018, ja ustvarilo več kot 1,58 triljona jenov (pribl. 14,9 biljonov US$) prometa. S tem se uvršča med ˝Top 100 globalnih inovatorjev˝ po Clarivate analitiki in je uvrščeno na 612 mesto Forbsovega magazina 2018, kot največja podjetja sveta.

Menu